Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes pudingvulkán

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 4-6 adaghoz

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat kétfelé választjuk. A tojásfehérjét két csapott evőkanál cukorral konyhai robotgéppel kemény habbá verjük.

A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanillincukrot, néhány evőkanál tejet, a pudingport és a zselatint. A maradék tejet felforraljuk és belefőzzük a pudingos keveréket. Még melegen, kézi habverővel hozzákeverjük a felvert tojáshabot.

Egy kb. 18 cm átmérőjű üvegtálat hideg vízzel kiöblítünk, és beleöntjük a simára kevert krémet. Ha kihűlt, 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A pudingot ezután egy tálra borítjuk.

A tejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk, amivel feldíszítjük a pudigvulkánt. A maradék habot tálaláskor a pudingszeletekhez kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!