Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tojáslikőrös puding

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tojáslikőrös puding

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

A pudingport és a cukrot egy kevés tejjel simára keverjük.

A maradék tejet a vajjal felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojáslikőrt is. Az elkészült pudingot 4 db hideg vízzel kiöblített csészébe öntjük. A csészéket legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a pudingot desszertestálakra borítjuk. A desszertet ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel és tortabevonóval.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Még finomabb lesz a puding, ha 100 helyett 200 ml tojáslikőrrel készítjük el. Ezzel párhuzamosan a tej mennyiségét csökkentsük 300 ml-re.

A receptet elkészíthetjük tejszínízű helyett vaníliaízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!