Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyekrém meggyel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyekrém meggyel

1 cs. gesztenyekrém
1 cs. tejszínes puding
5 dkg cukor
2 dl tejszín vagy cukrászhab
3 dl tej
20 dkg meggy

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet kimagozzuk.

Elkészítés

A pudingot megfőzzük a tejjel és cukorral. Mikor kész levesszük és kevergetve hűtjük, majd kb. 5 perc után hozzáadjuk a zselatint és kihűtjük kevergetés mellett, hogy ne legyen a tetején "bőr". Mikor teljesen kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a gesztenyepürét, majd felverjük a habot és ezt is óvatosan hozzádolgozzuk.
Elővesszük a tálakat/poharakat amikbe tálalni szeretnénk. Alulra meggyet szórunk majd krém és megint meggy és krém. A tetejére 2-3 meggyet teszünk díszítésnek.

Tálalás

Kb. 12 adag

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Lehet más gyümölcsöt is használni, a meggy savanyúsága a krém édességét jól kompenzálja.
Gesztenyekrém meggyel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!