Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Pudingos tejberizs

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Pudingos tejberizs
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Egyéb pudingos desszertek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • 2 dl párolt rizs (kb.)
  • 6 dl tej
  • 1 tasak franciakrémes ízű pudingpor (főzős, használhatunk vanília ízűt, vagy karamell ízűt is.)
  • 6-7 ek. nádcukor
  • eper lekvár (jó minőségű)

Díszítéshez

  • 6-8 db eper
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Használhatjuk pl. az ebédből kimaradt natúr rizsköretet.

A párolt rizst egy lábosba tesszük, a pudingport a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, ezt ráöntjük a rizsre, és kis lángon sűrűre főzzük.
Még melegen kelyhekbe rétegezzük. Felváltva rakjuk az eperrel, a lekvárral.
Ha szobahőmérsékletűre hűlt, rátesszük az epret, és máris fogyasztható. Díszíthetjük színes szórócukorral, vagy tejszínhabbal.

Tálalás

4-6 kehely lesz belőle, szerintem épp szobahőmérsékleten, vagy langyosan a legfinomabb. Ha valaki szereti krémesebben, tehet bele plusz 1 dl tejet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!