Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Piros gyümölcsös trifle

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Piros gyümölcsös trifle

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

A krémhez

Ezenkívül

  • 400 g vegyes piros gyümölcs
  • 40 g cukor
  • 100 g babapiskóta
  • 100 ml Amaretto likőr
  • 100 g csokoládé forgács

Elkészítés

Elkészítés

A pudingport és a cukrot 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. A pudingot azonnal folpackkal letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz forgatjuk. A piros gyümölcsöket megtisztítjuk, és a cukorral összekeverjük. A babapiskóta harmadát ízlés szerinti nagyságúra törjük, és desszertes tányérokban elosztjuk. Némi likőrrel meglocsoljuk. A krém harmadát a babapiskótára rétegezzük, megszórjuk csokoládé forgáccsal, majd a piros gyümölcsök felével. A maradék piskótát, likőrt, krémet, csokoládé forgácsot és piros gyümölcsöt az előbbi sorrendben a desszertre rétegezzük, majd tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük. Tálalás előtt a desszertet piros gyümölccsel díszítjük, és csokoládé forgáccsal hintjük.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.05. | 13:41

Ma elkészítettem, nagy sikert arattam vele!Friss gyümölccsel isteni finom lett!Köszönöm a receptet!
MARCSULA

MARCSULA
2015.06.04. | 13:33

Nagyon klassz,ezt ki kell próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!