Receptek



Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Egyéb pudingos desszertek , Egyéb sütés nélküli finomságok
Hozzávalók
kb. 6-8 adaghoz
- 2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
- 100 g cukor
- 600 ml tej
- 150 ml tej
- 250 ml frissen préselt narancslé (vagy 100 %-os narancslé)
- 4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
- 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
A díszítéshez
- 150 g étcsokoládé
- 300 ml tejszín
- 25 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
- némi csokoládé reszelék
- 1 narancs
Elkészítés
Elkészítés
Egy főzőedényben a 600 ml tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingporral elkevert maradék 150 ml tejet, és rögtön hozzákeverjük a narancslevet. Folytonos keverés közben 1 percig forraljuk. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig, a vizet kinyomjuk belőle, majd a meleg krémhez keverjük. Végül hozzáadjuk a rum aromát. A krémet egy tálkába öntjük, fóliával rögtön lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az étcsokoládét apró darabokra törjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A lehűlt pudingot konyhai robotgéppel újra megkeverjük, a csokoládédarabokat és tejszínt óvatosan hozzáadjuk. A krémet desszertes poharakban tálaljuk. Ízlés szerint csokoládéreszelékkel és narancskarikákkal díszítjük.