Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancskrém csokoládédarabokkal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Egy főzőedényben a 600 ml tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingporral elkevert maradék 150 ml tejet, és rögtön hozzákeverjük a narancslevet. Folytonos keverés közben 1 percig forraljuk. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig, a vizet kinyomjuk belőle, majd a meleg krémhez keverjük. Végül hozzáadjuk a rum aromát. A krémet egy tálkába öntjük, fóliával rögtön lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az étcsokoládét apró darabokra törjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A lehűlt pudingot konyhai robotgéppel újra megkeverjük, a csokoládédarabokat és tejszínt óvatosan hozzáadjuk. A krémet desszertes poharakban tálaljuk. Ízlés szerint csokoládéreszelékkel és narancskarikákkal díszítjük.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.05. | 11:39

Ez nagyon klassz,ismét egy finom nyári hűsítő desszert!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató