Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancskrém csokoládédarabokkal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Egy főzőedényben a 600 ml tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingporral elkevert maradék 150 ml tejet, és rögtön hozzákeverjük a narancslevet. Folytonos keverés közben 1 percig forraljuk. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk kb. 5 percig, a vizet kinyomjuk belőle, majd a meleg krémhez keverjük. Végül hozzáadjuk a rum aromát. A krémet egy tálkába öntjük, fóliával rögtön lefedjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Az étcsokoládét apró darabokra törjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A lehűlt pudingot konyhai robotgéppel újra megkeverjük, a csokoládédarabokat és tejszínt óvatosan hozzáadjuk. A krémet desszertes poharakban tálaljuk. Ízlés szerint csokoládéreszelékkel és narancskarikákkal díszítjük.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.06.05. | 11:39

Ez nagyon klassz,ismét egy finom nyári hűsítő desszert!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!