Madártej

Mazsola16 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5696-mazsola16
Madártej
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Madártejek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 150 g porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor / 1 vaníliarúd
  • 10 dl tej
  • 50 g mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. pirított mandula
Mazsola16 Mazsola16 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojások fehérjét a porcukor felével kemény habbá felverjük. Közben a tejet forraljuk fel és a vaníliát meg a mazsolát belekeverjük, majd a tojáshabból egy vizes evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a forrásban lévő tejbe. Egy- két perc forralás után fordítsuk meg, majd szedjük ki egy szűrőtálba és hagyjuk lecsöpögni (a lecsöpögött tejet nyugodtan öntsük vissza). Mindeközben figyeljünk, hogy a tej le ne égjen. Ha a "madarak" készen vannak, a tojások sárgáját a citromhéjjal és a maradék cukorral habosra keverjük, majd kavargatva a forró tejhez öntjük. Mérsékelt lángon addig kavargatjuk, míg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a "madarakat" és szórjuk meg a pirított mandulaforgáccsal.

Tálalás

Lehűtve finomabb és ha egy picit pihentetjük jobban összeérnek az ízek!

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató