Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Madártej

Mazsola16 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5696-mazsola16
Madártej
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Madártejek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 150 g porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor / 1 vaníliarúd
  • 10 dl tej
  • 50 g mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. pirított mandula
Mazsola16 Mazsola16 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojások fehérjét a porcukor felével kemény habbá felverjük. Közben a tejet forraljuk fel és a vaníliát meg a mazsolát belekeverjük, majd a tojáshabból egy vizes evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a forrásban lévő tejbe. Egy- két perc forralás után fordítsuk meg, majd szedjük ki egy szűrőtálba és hagyjuk lecsöpögni (a lecsöpögött tejet nyugodtan öntsük vissza). Mindeközben figyeljünk, hogy a tej le ne égjen. Ha a "madarak" készen vannak, a tojások sárgáját a citromhéjjal és a maradék cukorral habosra keverjük, majd kavargatva a forró tejhez öntjük. Mérsékelt lángon addig kavargatjuk, míg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, majd tegyük bele a "madarakat" és szórjuk meg a pirított mandulaforgáccsal.

Tálalás

Lehűtve finomabb és ha egy picit pihentetjük jobban összeérnek az ízek!

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!