Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulatej hablabdával

kovigyrogy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/676-kovigyrogy
Mandulatej hablabdával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Madártejek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kovigyrogy kovigyrogy receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A fehérjét 8 g. cukorral kemény habbá verjük.
2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!
4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
5. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk és állandó keverés közben lehűtjük.
6. Ha kihűlt hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat és nagyon hidegen tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!