Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kekszes madártej

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Kekszes madártej
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Madártejek , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

20 dkg háztartási keksz

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

A kekszeket összetörjük, és desszertes kelyhekbe elosztjuk.
A tojások fehérjét csipet sóval, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a vanília cukorral és a cukorral jó habosa keverjük.

A tejet a vanília rúddal felteszem főni. A vanília rudat hosszában felvágom.
Amikor kezd forrni evőkanállal, beleszaggatom a fehérje kemény habját, és megfőzőm, ha feljön a tetejére, akkor megfordítom és úgy is felfőzőm. Egy szűrőkanállal kiszedem és a desszertes poharakban elosztom. A felvert sárgáját lassan állandó keverés közben belecsurgatom és felfőzőm, csak nem forralom. Ha szép sűrű akkor elosztom a desszertes poharakban. Lehűtőm, majd hűtőbe teszem, 2-3 óra múlva fogyasztható.

Vélemények

Vozár Györgyné

Vozár Györgyné
2015.07.26. | 16:38

Kiváló édesség ,könnyő és nagyon finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!