Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fehércsokoládés márvány puding - gluténmentes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Fehércsokoládés márvány puding - gluténmentes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Pudingok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

A vaníliaízű pudinghoz

A csokoládéízű pudinghoz

Elkészítés

Előkészítés

Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.

Elkészítés

Vaníliaízű puding: Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Csokoládéízű puding: A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró vaníliaízű pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a fehércsokoládé pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint fehércsokoládé- és csokoládé forgáccsal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kb. 6 adag

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató