Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tápióka Fluffy

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Tápióka Fluffy
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Pudingok

Hozzávalók

Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbá verjük.
A tápiókát a maradék cukorral, vaníliás cukorral, a tojássárgájával és 1 dl tejjel összekeverjük és 5 percre állni hagyjuk.
A maradék tejet feltesszük melegedni mikor langyos, hozzáöntjük a tápiókás keveréket és lassú tűzön forraljuk folytonos keverés közben, míg puding állagúra sűrűsödik. Le is vehetjük a tűzről, ekkor hozzáadjuk a tojásfehérjehabot, jól elkeverjük és tálkákba töltjük a krémet. Melegen is fogyasztható, de kihűtve friss gyümölccsel vagy lekvárral is tálalható.

Tálalás

Kb. 4 adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tápióka gluténmentes,a kasszáva vagy más néven manióka gyökeréből kivont, szárított keményítőlisztből készül.
A nagyobb szemű tápiókagyöngyöt tovább kell áztatni a tejben, vannak fajták, amik nehezebben főnek meg( dobozán írják), én az apró szeműt szeretem, finomabb is. Tojás nélkül is készíthetjük tápióka pudingnak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!