Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos grízpuding karamell öntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos grízpuding karamell öntettel

2 dl frissen facsart narancslé
3 dl szójatej
8 dkg búzadara
4 ek cukor
1 csipet őrölt ánizs
1-2 dkg kandírozott narancshéj

karamellhez:

5 dkg barna cukor
4 ek narancslé
1 ek vaj

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A narancslét a szójatejjel feltesszük melegedni, a búzadarát a keményítővel és a cukorral, fűszerrel összekeverjük, mikor már meleg a narancslé hozzáöntjük és folytonos keverés mellett besűrítjük. A kész pudingba szórjuk a kandírozott narancshéjat és tálkákba szedjük a desszertet, az öntet kerül a tetejére.
A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk (keverés nélkül addig melegítjük, míg fel nem olvad és sötétbarna nem lesz) majd hozzáadjuk a narancslét és a vajat és összeforraljuk, hogy egynemű szósz legyen.

Tálalás

4 adag

Alternatív elkészítés

Az ánizs lecserélhető más fűszerre is Pl: fahéj, vanília
A narancslé kicsapódhat a szójatejben de a végén nem látszik a pudingon.
Narancsos grízpuding karamell öntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!