Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Andi spontán nyári gyümölcsös tiramisuja

zozom37 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3135-zozom37
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

  • Kb. 10 dkg babapiskóta (annyi, amennyi jó szorosan beteríti egy átlag-tepsi alját)
  • Kb. 1/2 kg vegyes gyümölcs (pl. nyári alma, őszibarack, körte, ribizli, kopaszbarack, sárgabarack)
  • pár csepp citromlé
  • kevés fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 125 g mascarpone
  • 1 csésze víz
  • 1 kávéskanál csokis cappuccino-por
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • 2-3 csomag Dr. Oetker Vanillincukor (ízlés szerint)

A díszítéshez

  • csokireszelék
  • friss citromfű- vagy mentalevél
zozom37 zozom37 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A babapiskótával jó szorosan kirakjuk a tepsi alját. Felforralunk egy csésze vizet, feloldjuk benne a cappuccino-port, 2 evőkanál mandulalikőrrel ízesítjük, ezzel meglocsoljuk a babapiskótát. A vegyes gyümölcsökből cukorral, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel enyhén ízesített kompótot főzünk, és ezt rásimítjuk a babapiskótára. A túrót, Mascarponét, tejfölt, vaníliás cukrot és 1 evőkanál mandulalikőrt összekeverünk, a kompót tetejére simítjuk. Lefedjük a tiramisut, és legalább egy órát pihentetjük hűtőben. Tálaláskor megszórjuk csokireszelékkel, szép nagy kockákra vágjuk, egy-egy szép levéllel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!