Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu

100 g kristálycukor
3 evőkanál porcukor
500 ml tejszín
2 csomag babapiskóta
50 dkg mascarpone vagy natúr vajkrém
0,5 dl rum vagy konyak
4 csésze feketekávé
5-6 evőkanál cukros kakaópor
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojásokat külön két edénybe szétválasztom és beleteszem az 50-50 g kristálycukrot. A tejszínt egy 3. nagyobb edénybe teszem, mert ehhez adom majd a tojásfehérjével összekevert krémet.

Elkészítés

A 3 tojássárgát 50 gramm kristálycukorral habosra keverem, a tojásfehérjéket a másik 50 grammal kemény habbá verem. A natúr vajkrémhez vagy mascarponehoz adom, a cukros sárgáját jól elkeverem, majd a tojásfehérjéből készült habba keverem óvatosan, hogy ne essen össze a krém. Felverem a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval és a 2 krémet megint összedolgozom óvatosan. Lefőzöm a kávét, beleöntöm a rumot/konyakot és ebbe forgatom a babapiskótákat. Kibélelem a választott tál alját vele majd jön egy réteg krém és így tovább figyeljünk, hogy a tetején krém legyen az utolsó és arra szórjuk a cukrozott kakaóport. Hűtőbe rakom félórára és kész is. Jó étvágyat!

Tálalás

6-8 személy

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ha gyermek is van, akkor kakaóba forgatom a babapiskótát, én a kávéba vanília aromát szoktam tenni alkohol helyett.
Tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!