sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Banános tiramisu

250 g sovány tehéntúró
250 g mascarpone
2 ek. rum
100+40 g porcukor
4 ek. kávélikőr
2 dl erős feketekávé
2 nagyobb, érett banán
24 babapiskóta

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot, habosra-levegősre keverjük. A maradék 40 g porcukrot és a kávélikőrt a kávéhoz adjuk, mélytányérba öntjük. A banánokat meghámozzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk.
2
Egyenként a kávéba mártunk 12 babapiskótát, és egy csinos, kb. 20x20 cm-es 7-8 cm magas, porcelán-vagy üvegtál aljára fektetjük. Megkenjük a krém felével, egyenletesen elosztva beleállítgatjuk-nyomkodjuk a banánkarikákat, majd a kávéba forgatott maradék babapiskóta és a maradék krém következik.
3
A tálat folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vastagon megszórjuk a tetejét kakaóporral, és csak az asztalnál, 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerinti alakzatokra vágva kínáljuk. Citromfűbóbitákkal díszíthetjük.

Tálalás

4 adag

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!