Tiramisu

vikoca receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3665-vikoca
Tiramisu
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

vikoca vikoca receptje

Elkészítés

Elkészítés

Főzzük le a kávét, hagyjuk hűlni.
6 darab tojássárgáját keverjünk össze 5 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, a rumot és verjük kemény habbá.
Ezek után a 6 darab tojásfehérjét keverjük el 1 evőkanál cukorral és verjük kemény habbá. Akkor jó, ha a tálat a fejünk felé tartva nem esik ki a hab :) Ezt óvatosan keverjük bele a tojássárgás krémhez, úgy hogy ne törjön össze.
Vegyük elő egy tálat (én jénaiban szoktam), a babapiskótát és a kávét.
A legalsó réteg a babapiskóta. Mártsuk bele a kávéba és tegyük a tál aljába. Erre jön egy réteg krém, majd még egy réteg babapiskóta és végül a tetejére krém.
A tetejét szórjuk meg kakaóval és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól összeérjen.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató