Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamis kekszes tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Krém:

6 dl tejszín
300 g fehércsoki
73 g pillecukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 ek. rum
habfixáló (márkától függően eltérhet az adagolás)

Kávészirup:

6 adag espresso
annak súlyával megegyező cukor

Még:

háztartási keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez 2 dl tejszínt lábasba töltünk, a többit habbá verjük a habfixálóval. A lábasba töltöttet lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a kockára tört csokit, a pillecukrot, vaníliás cukrot, és a rumot. Addig melegítjük, míg minden elolvad, majd még melegében, habverővel összekeverjük a felhabosított tejszínnel. Kevergetve kihűtjük.
A kávét a cukorral felforraljuk enyhe sziruppá. Ebben megmártjuk a háztartási kekszeket, de lehet hosszabb ideig is, mert igen kemények.
A kekszet és a krémet egymásra rétegezzük, végül szitált kakaóporral díszítjük.

Tálalás

Tölthetjük poharakba, de akár egy nagyobb tálba is.

Tárolás

Kb. 3-4 napig hűtőben eláll.

Alternatív elkészítés

A szirupot elkeverhetjük egy kevés rummal, és meglocsolhatjuk vele a kekszréteget.
Hamis kekszes tiramisu Hamis kekszes tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!