Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu torta

3 tojás
2 dl tejszín
cukor
250 g mascarpone
10 g Dr. Oetker Őrölt zselatin (1 dl vízben feloldva)
1 csomag babapiskóta
2 dl kávé
2 dl tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Folpackkal kibéleljük a tortaformát.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral habbá verjük, én a melegre való tekintettel hőkezeltem. A sárgákat forró víz felett a cukorral 5 percig melegítettem és közben habbá vertem. Ezután hagytam kihűlni. A fehérjéket és a tejszínt is kemény habbá vertem. A zselatint feloldottam és mikor langyos volt hozzákevertem a sárgájás habhoz majd belekevertem a mascarponét és a felvert tejszínt majd a végén óvatosan beleforgattam a fehérje habot.
Ezután kezdhetünk mártogatni. A kávét a tejjel összekeverjük ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy aromát. És szépen kirakosgatjuk a formánk alját. Vigyázzunk, hogy ne sokáig tunkolgassuk a piskótákat ebben a kávés fürdőben, mert teljesen szétáznak. Hogyha ez meg van, akkor jöhet rá a fele krém. Ezután ezt is kirakosgatjuk a bemártogatott babapiskótával és ráhalmozzuk a maradék krémet, szépen eligazgatjuk. Egy napot hagyjuk hűtőben, de minimum 2-3 órát, ha azonnal meg szeretnénk enni. Én a tetejéhez felvertem még 2 dl tejszín sima csöves nyomózsákkal felnyomkodtam majd lekakaóporoztam az egészet.
Tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!