Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tiramisu torta

Bius21 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6441-bius21
Tiramisu torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Pudingos desszertek, pohárkrémek , Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Tiramisuk , Egyéb torták , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Bius21 Bius21 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Folpackkal kibéleljük a tortaformát.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral habbá verjük, én a melegre való tekintettel hőkezeltem. A sárgákat forró víz felett a cukorral 5 percig melegítettem és közben habbá vertem. Ezután hagytam kihűlni. A fehérjéket és a tejszínt is kemény habbá vertem. A zselatint feloldottam és mikor langyos volt hozzákevertem a sárgájás habhoz majd belekevertem a mascarponét és a felvert tejszínt majd a végén óvatosan beleforgattam a fehérje habot.
Ezután kezdhetünk mártogatni. A kávét a tejjel összekeverjük ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy aromát. És szépen kirakosgatjuk a formánk alját. Vigyázzunk, hogy ne sokáig tunkolgassuk a piskótákat ebben a kávés fürdőben, mert teljesen szétáznak. Hogyha ez meg van, akkor jöhet rá a fele krém. Ezután ezt is kirakosgatjuk a bemártogatott babapiskótával és ráhalmozzuk a maradék krémet, szépen eligazgatjuk. Egy napot hagyjuk hűtőben, de minimum 2-3 órát, ha azonnal meg szeretnénk enni. Én a tetejéhez felvertem még 2 dl tejszín sima csöves nyomózsákkal felnyomkodtam majd lekakaóporoztam az egészet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!