Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta tészta:

3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
18 dkg liszt
kb. 20 darab babapiskóta
1 dl főzött kávé
1 dl tej
rumaroma

krém:

25 dkg mascarpone
1 teáskanál rumaroma
3 tojás
10 dkg cukor
4 dl tejszínhab
0,5 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olajjal a tejjel kihabosítjuk, majd a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és ezután adagoljuk hozzá a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Jó, ha egy nappal előtte elkészítjük, mert akkor finomabb a babapiskóta megpuhul. Célszerű a mascarponét elkeverni a rummal előtte, és a tejszínt is előre felverni, hogy készen legyen ha a tojásos krém kész mindjárt lehessen összekeverni!
Tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!