Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kenyértölcsérek

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Kenyértölcsérek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória:

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 14 dkg joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 1,5 tk. só
  • 1 ek. cukor
  • kb. 1,8 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás (kenéshez)

Tölcsér elkészítése amin sütöm

  • 4 db papírguriga (papírtörlőé) elfelezve
  • alufólia
merline merline receptje

Elkészítés

Tészta dagasztása

Az összes hozzávalót vagy kenyérsütőgéppel vagy kézzel jól ledagasztjuk. A kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.

A gurigák elkészítése

4 egész gurigát elfeleztem, így lesz kb. 13 cm hosszú hengerem. Ollóval felvágtam, de nem teljes hosszában, az utolsó kb. 3 cm-t egyben hagytam. A szétvágott részt összehúztam amennyire csak tudtam, majd alufóliába csomagoltam. Így megkaptam a kis tölcséreket.

A tészta elkészítése

Enyhén lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztát, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Jó ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőlük. A tölcséreket vékonyan megkenjük olajjal és rájuk tekerjük a csíkokat. Lazán, hogy legyen helye kelni a tésztának.
Sütőpapíros tepsin kb. 30 percig kelesztjük, majd egész tojással megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt szép pirosra kell sütni.
Rácsra tesszük hűlni, 1-2 percet várunk mielőtt a formákat eltávolítjuk. Óvatos csavaró mozdulattal könnyedén kivehetőek. Én sült csirkemellel és salátákkal töltöttem.

Vélemények

burgereva

burgereva
2016.12.04. | 18:22

Tetszik. Kösz az ötlete,ez bármivrl tölthető.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató