Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Virslis pizzás kifli

Pechum receptje https://www.sutnijo.hu/profil/4739-pechum
Virslis pizzás kifli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl friss tej
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  • 1 ek. olaj
  • 1 db tojás

Töltelék

  • 2 csomag virsli
  • 1 tubus pizzakrém
  • 30 dkg sajt
Pechum Pechum receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, a lisztet szitán átszitálom.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, 45 percig meleg helyen kelesztem, majd három cipót formálok belőle.
A cipókat kinyújtom, majd háromszögeket vágok belőle.
A háromszögeket megkenem pizza krémmel, megszórom kevés sajttal, ráhelyezem a virsli darabokat, és feltekerem kifli formában.
A tetejét megkenem tojással, és sajttal megszórom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütöm.

Tálalás

Egy ilyen adagból kb. 32 db kifli lesz.

Tárolás

Hűvös helyen lefedve, két-három napig is eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Az élesztőt langyos, nem pedig meleg tejben futtatom. A virsliket kb. 3 -4 darabra vágom.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.10.28. | 21:11

Én kevesebb élesztőt használtam.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató