Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkás-salátás palacsintatekercsek

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sonkás-salátás palacsintatekercsek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták

Hozzávalók

Palacsintákhoz

  • 3 tojás
  • 1 púpos kiskanál só
  • 240 g kukoricaliszt (12 evőkanál)
  • 320 ml tej
  • 50 ml olaj

Továbbá

  • 200 g zöldfűszeres tömlős sajt
  • 200 g selyemsonka
  • 12 db jégsaláta levél
  • Fogpiszkák kb. 30 db
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Először a palacsintákat sütjük meg:
A tojásokat habosra kavarjuk a sóval, beleszitáljuk a kukoricalisztet, majd beleöntjük a tejet, az olajat és csomómentesre kavarjuk.
Felforrósított serpenyőben az első palacsinta alá teszünk egy kiskanál olajat, és kisütjük a palacsintákat.
Mindig keverjük fel a tésztát, mielőtt merünk belőle, mert a kukoricaliszt eléggé leülepedik.
A kisült palacsintákat ne ágymásra rakjuk, hanem terítsük ki a pultra és mire kisül az utolsó, kihűlnek.
A palacsintákat kenjük meg a zöldfűszeres sajttal.
Mindegyikre tegyünk 4-4 szelet selyemsonkát.
A saláta leveleit mossuk meg, itassuk le a vizet és fedjük be a palacsintákat.
Szorosan tekerjük fel.
Rakjuk egy nagy tányérra vagy tálcára és tegyük egy órára hűtőbe egy alufóliával lefedve.
Majd minden palacsintát tűzzünk meg fogpiszkákkal és vágjuk kb. kétujjnyi vastagra.

Tálalás

6 db

Tálaljuk friss paradicsommal, paprikával, uborkával.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató