Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagett

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bagett

80 dkg liszt
400 ml langyos víz
100 ml tej
2 teáskanál só (csapott)
4 evőkanál olaj
5 dkg élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt 100 ml vízben feloldjuk egy kis tálban.
A lisztet kimérjük, közepébe egy mélyedést csinálunk, és ide öntjük bele a sót, olajat, tejet, vizet és a vízben oldott élesztőt. Jól bedagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk,
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
30 perc elteltével, egyesével bagetteket formázunk belőlük.
Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Letakarva fél órát kelesztjük még, majd egy éles késsel, pengével bevágjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tálalás

Ebből az adagból 6 db 210 g-os 35 cm hosszú bagettek lesznek.

Alternatív elkészítés

Mellékelek egy videó linket a bagett formázásról, szerintem nagy segítség nem is tudom hogyan írnám le. Ha valaki így formázza, biztosan kellemes lágy tésztát kap, tuti nem lesz tömör.
http://www.youtube.com/watch?v=OI-WstoakmQ
Bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!