Bagett
Hozzávalók
Bagett
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet kimérjük, közepébe egy mélyedést csinálunk, és ide öntjük bele a sót, olajat, tejet, vizet és a vízben oldott élesztőt. Jól bedagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk,
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
30 perc elteltével, egyesével bagetteket formázunk belőlük.
Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Letakarva fél órát kelesztjük még, majd egy éles késsel, pengével bevágjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
http://www.youtube.com/watch?v=OI-WstoakmQ
Bagett
Hozzávalók
Bagett
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet kimérjük, közepébe egy mélyedést csinálunk, és ide öntjük bele a sót, olajat, tejet, vizet és a vízben oldott élesztőt. Jól bedagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk,
Letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
30 perc elteltével, egyesével bagetteket formázunk belőlük.
Majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Letakarva fél órát kelesztjük még, majd egy éles késsel, pengével bevágjuk a tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálalás
Alternatív elkészítés
http://www.youtube.com/watch?v=OI-WstoakmQ
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?