Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
Golyókat formázunk, amiket hagyunk 10 percet pihenni.
Egyenként kb. 3 mm vastagra és ovális alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük a sajtkrémmel. (A szélét picit hagyjuk szabadon, hogy véletlenül se szökjön majd ki a töltelék.)
A szélesebb oldaláról feltekerjük.
A tészta szélét a baguett oldalához csípjük, amit alulra fordítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Egy éles késsel kb. a baguett közepéig bevágjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a péksütik.
A megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és jól összekeverjük.
A megkelt baguettek azon részét, ahol nem lesz töltelék, lekenjük egy egész felvert tojással.
A fokhagymás tejfölt a vágatba kanalazzuk.
Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
Golyókat formázunk, amiket hagyunk 10 percet pihenni.
Egyenként kb. 3 mm vastagra és ovális alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük a sajtkrémmel. (A szélét picit hagyjuk szabadon, hogy véletlenül se szökjön majd ki a töltelék.)
A szélesebb oldaláról feltekerjük.
A tészta szélét a baguett oldalához csípjük, amit alulra fordítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Egy éles késsel kb. a baguett közepéig bevágjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a péksütik.
A megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és jól összekeverjük.
A megkelt baguettek azon részét, ahol nem lesz töltelék, lekenjük egy egész felvert tojással.
A fokhagymás tejfölt a vágatba kanalazzuk.
Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?