Sós briós
Hozzávalók
Sós briós
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 35-40 cm hosszú, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk.
A tésztát feltekerjük, mint a csigát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelt a briós.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük durvára őrölt tengeri sóval.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Sós briós
Hozzávalók
Sós briós
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk.
Egyenként kb. 35-40 cm hosszú, ujjnyi vastag rúddá sodorjuk.
A tésztát feltekerjük, mint a csigát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelt a briós.
A megkelt péksütiket lefújjuk vízzel és meghintjük durvára őrölt tengeri sóval.
180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?