Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás táskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Káposztás táskák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Kelt tésztához

  • 100 ml tej
  • 450 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 350 g burgonya (porhanyósra főve)

Töltelékhez

  • 250 g káposzta
  • 100 g szalonna (felkockázva)
  • 1 evőkanál Rama Vajas íz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál curry
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
  • 50 g zúzott mogyoró vagy dió

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Szóráshoz

  • őrölt kömény

Elkészítés

Előkészítés

A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.

Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Tálalás

Kb. 16 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény tésztája lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató