Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Egér falatok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Egér falatok
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 200 ml langyos tej
  • 1 kávéskanál só
  • 100 g lágy vaj vagy margarin
  • 3 tojás (közepes méretű)

Díszítéshez

  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 40 földimogyoró

Töltelékhez

  • 1-2 salátalevél
  • 1-2 retek
  • 1-2 paradicsom
  • 2-3 szelet sajt

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A tésztát kb. 6 cm vastag hengerré formázzuk, és azonos méretű szeletekre vágjuk. Egy tészta adagot félreteszünk. A többit golyóvá, majd csepp alakúvá formázzuk, és az előkészített tepsibe helyezzük. A félretett tésztából megformázzuk az egérkék farkát, és a testhez illesztjük. A tojást felverjük, a tésztát megkenjük vele, majd egy–egy fél mogyorószemet nyomunk a tésztába, ezzel megformázva az egérkék szemét. Sütés előtt kb. 20 percig a tésztát pihenni hagyjuk.

Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült egérkéket egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát kettévágjuk, és ízlés szerint friss zöldségekkel töltjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Édes falatokat is készíthetünk. Ehhez adjunk 80 g porcukrot, 1 teáskanál Dr. Oetker citrom Aromát, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot a hozzávalókhoz, és így készítsük el a tésztát.

A mogyorószemek helyett használhatunk mazsolát az egér szemeinek kialakításához.

A töltelékhez 1 tasak vaníliaízű Dr. Oetker Aranka Krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint 300 ml tejjel elkészítjük. A kihűlt tésztát félbevágjuk, és a krémmel megtöltjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!