Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szódabikarbónás kenyérke

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szódabikarbónás kenyérke
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
  • 500 ml kefír vagy natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • másfél teáskanál só

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-60 perc

Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!