Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Házi bagett

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Házi bagett
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 450 g finomliszt
  • 500 ml natúr joghurt vagy kefír
  • 50 g búzadara
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (35x40cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet és a többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük és a konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) jól eldolgozzuk. Lisztezett felületen kézzel jó átgyúrjuk és két hosszúkás bagettet formázunk. A bagetteket a tepsibe tesszük és a tetjüket éles késsel srégen többször bevágjuk, majd a sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 50-55 perc

Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!