Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyafánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Burgonyafánk

30 dkg burgonya
30 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 csipet só
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
kevés tejföl
kevés tej az élesztő kelesztéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A burgonyát meghámozom, megfőzöm, összetöröm. Hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, vajat, csipet sót és az élesztőt. Annyi langyos tejfölt, hogy közepes állagú tésztát kapjunk. Fánkszaggatóval szaggatjuk, és kelesztjük kb. fél órát.
Utána bő olajban kisütöm.
Én hengert sodortam, és keresztbe hajtottam.
Jó étvágyat! :)
Burgonyafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!