Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás kenyérlángos

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Káposztás kenyérlángos
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Lángosok , Lepények

Hozzávalók

Feltéthez

  • 1000 g fejes káposzta
  • 500 g hagyma
  • 2 evőkanál Rama
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors és szerecsendió
  • 1-2 teáskanál köménymag
  • 200 g bacon szalonna
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 200 ml tejföl

Tésztához

Elkészítés

Előkészítés

A káposztát félbe majd négybe vágjuk. A torzsát kivágjuk, és a káposztát lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A margarint egy főzőedénybe megolvasztjuk, a hagymát és a káposztát folyamatos kevergetés mellett 25 percen át pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és hagyjuk a masszát hűlni.

A lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk.

A párolt káposztát a cukorral, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a köménymaggal ízesítjük. A bacon szalonna felét apróra kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és az egészet a káposztához keverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a feltétet, majd azon a maradék szalonnát egyenletesen elosztjuk. Majd az egészet meleg helyen 15 percig pihentetjük, végül a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a kenyérlángost megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült kenyérlángost hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.

Tálalás

Kb. 12 szelet

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2016.03.12. | 15:14

Hmm káposzta, finom lehet, ki fogom próbálni
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató