Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csicsókás lángos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csicsókás lángos

20 dkg tönkölybúza fehér liszt
1 kávéskanál tengeri só
10 dkg főtt áttört csicsóka
1 csipetnyi őrölt gyömbér
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
1 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
pici cukor

kisütéséhez:

olaj

tetejére:

tejföl
reszelt sajt
vagy fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csicsókát alapos megmosás után megfőzni, hámozni majd összetörni.
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatni.

Elkészítés

A lisztet a sóval, a gyömbérrel, a szerecsendióval elkeverjük majd a csicsókát is hozzákeverjük, és a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. / kb. 1/2-1 óra/ Olajos tálcára kiborítottam mivel ez kicsi mennyiség volt kézzel kisimogattam majd a fánk szaggatóval kiszaggattam, kézzel kicsit széthúzogattam, és forró olajban először fedő alatt 1-2 perc majd fordítás után fedő nélkül kisütöttem. Papír törlőre szedtem, hogy ne maradjon rajta az olajból. Tejföllel és reszelt sajttal megszórtam. Van aki reszelt fokhagymával ette.

Tálalás

9 db lett belőle.

Tárolás

Frissen a legjobb, de mikróban felmelegíthető.

Alternatív elkészítés

Ezt a kis mennyiséget csak próbaként készítettem, mivel nekem is sok a csicsókám és szeretünk új dolgokat is kipróbálni. Finom volt.
Csicsókás lángos Csicsókás lángos Csicsókás lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!