Egyszerű lángos
Hozzávalók
Egyszerű lángos
Elkészítés
Elkészítés
Leszűrjük, megtörjük és a főző levét felfogjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
A vízbe morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt és az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, egy nagyobb formával (nálam egy kis salátás tálka) korongokat szaggatunk.
Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.
Ha jó forró az olaj, akkor kézbe veszünk egy tészta korongot és a két kezünkben úgy tartjuk, mintha az autó kormányát fognánk és a szélét fogva elkezdjük körbe forgatni. Így a tészta széle kicsit vastagabb marad és a közepe pedig szép vékonyra nyúlik.
A forró olajban többször megforgatva pirosra sütjük.
A megsült lángosokat élükre állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Egyszerű lángos
Hozzávalók
Egyszerű lángos
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Leszűrjük, megtörjük és a főző levét felfogjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
A vízbe morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt és az olajat.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, egy nagyobb formával (nálam egy kis salátás tálka) korongokat szaggatunk.
Olajat forrósítunk egy magasabb falú serpenyőben.
Ha jó forró az olaj, akkor kézbe veszünk egy tészta korongot és a két kezünkben úgy tartjuk, mintha az autó kormányát fognánk és a szélét fogva elkezdjük körbe forgatni. Így a tészta széle kicsit vastagabb marad és a közepe pedig szép vékonyra nyúlik.
A forró olajban többször megforgatva pirosra sütjük.
A megsült lángosokat élükre állítva, konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?