Elzászi kenyérlángos
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés
Közben a vöröshagymát szeleteljük nagyon vékony szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel apróra. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt, és erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A sütőt melegítsük elő közben 220 Celsius fokra (légkeveréses esetén 200) Sütőpapírral béleljünk ki két tepsit. A tésztát felezzük el és a belisztezett munkalapon nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tegyük a tepsibe majd hagyjuk állni, pihenni 10 percet. A tojásos öntetet egyenlően elosztva kenjük a tésztalapokra. Aztán a vöröshagyma darabokat, és a szalonnakockákat osszuk el rajtuk. A lángosokat a sütő középső szintjére tegyük, viszont figyeljünk arra, ha alsó és felső lángnál sütjük őket, akkor ne egyszerre tegyük be a két tepsit, mert az egyik megég a másik meg nem sül át rendesen. Csakis légkeveréses sütőnél szabad egyszerre sütni őket. A sütési idő körülbelül 30 perc.
Elzászi kenyérlángos
Hozzávalók
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben a vöröshagymát szeleteljük nagyon vékony szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel apróra. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt, és erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A sütőt melegítsük elő közben 220 Celsius fokra (légkeveréses esetén 200) Sütőpapírral béleljünk ki két tepsit. A tésztát felezzük el és a belisztezett munkalapon nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tegyük a tepsibe majd hagyjuk állni, pihenni 10 percet. A tojásos öntetet egyenlően elosztva kenjük a tésztalapokra. Aztán a vöröshagyma darabokat, és a szalonnakockákat osszuk el rajtuk. A lángosokat a sütő középső szintjére tegyük, viszont figyeljünk arra, ha alsó és felső lángnál sütjük őket, akkor ne egyszerre tegyük be a két tepsit, mert az egyik megég a másik meg nem sül át rendesen. Csakis légkeveréses sütőnél szabad egyszerre sütni őket. A sütési idő körülbelül 30 perc.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?