Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Elzászi kenyérlángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 g margarin
450 g liszt
1 csipet só
1 csipet cukor

Feltéthez:

4 fej vöröshagyma
160 g füstölt szalonna
2 db tojás
300 g tejföl
1 kiskanál fűszer paprika
1 kiskanál őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint felolvasztjuk. A lisztet egy tálba tesszük és a közepébe egy lyukat nyomunk, ide tesszük a szárított élesztőt. Szórjuk meg egy csipetnyi cukorral, a tál szélére tegyünk fél teáskanál sót, és az olvasztott margarint. Öntsünk 250 ml langyos (ez fontos!) vizet a mélyedésbe, és a kézi habverővel (dagasztórúddal nem a sima habverővel!!) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fedjük le kendővel és tegyük meleg helyre, míg kétszeresére nem duzzad.
Közben a vöröshagymát szeleteljük nagyon vékony szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel apróra. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt, és erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A sütőt melegítsük elő közben 220 Celsius fokra (légkeveréses esetén 200) Sütőpapírral béleljünk ki két tepsit. A tésztát felezzük el és a belisztezett munkalapon nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tegyük a tepsibe majd hagyjuk állni, pihenni 10 percet. A tojásos öntetet egyenlően elosztva kenjük a tésztalapokra. Aztán a vöröshagyma darabokat, és a szalonnakockákat osszuk el rajtuk. A lángosokat a sütő középső szintjére tegyük, viszont figyeljünk arra, ha alsó és felső lángnál sütjük őket, akkor ne egyszerre tegyük be a két tepsit, mert az egyik megég a másik meg nem sül át rendesen. Csakis légkeveréses sütőnél szabad egyszerre sütni őket. A sütési idő körülbelül 30 perc.
Elzászi kenyérlángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!