Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns zöldséges lepény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns zöldséges lepény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Lepények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 30 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 1 vöröshagyma
  • 4 koktél paradicsom
  • 1 cukkíni
  • Kevés só
  • 1 kisebb pritamin paprika
  • 100 g Gouda sajt (szeletelve)
  • Kevés olívaolaj
  • Frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 4 teáskanál méz
  • 150 ml tejföl vagy tejszín
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 15 g pesto

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat megolvasztjuk benne. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztőt egyenletesen elkeverjük benne.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejben felolvasztott vajat és reszelt burgonyát, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva, kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő.

Közben a hagymát megtisztítjuk, nyolc részre vágjuk és megsózzuk. A paradicsomot és a cukkínit megmossuk, és szárazra töröljük. A cukkíni végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, vékonyra szeleteljük, majd besózzuk. A paprikát félbe vágjuk, a magházát eltávolítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd négy részre vágjuk, és széles csíkokra szeleteljük. A sajtszeleteket nagyobb csíkokra vágjuk. Az olivaolajat egy teflonedényben felhevítjük. A sózott cukkíni által eresztett levet egy konyhai törlőpapírral felitatjuk és a hagymát, a paprikát illetve a cukkínit külön- külön aranybarnára pirítjuk. A zöldségeket sóval, borssal, 3 evőkanál balzsamecet és 2 teáskanál méz keverékével ízesítjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 4 mandarin nagyságú tésztaadagot félretesszük belőle. A többi tésztát egy 40 x 30 cm széles lappá nyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A félretett tészta adagokat egyenként 40 cm hosszú hengerré formázzuk, melyből két-két hengert összecsavarunk és keresztben, a tészta sarkaitól indulva a tésztára fektetjük. Majd a tésztát meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő.

A tejfölt a tojással, a pestoval, a sóval, a borssal, 1 evőkanál balzsamecettel és 2 teáskanál mézzel elkeverjük, és a tésztát megkenjük vele. A négy részre osztott tésztalap közül az egyiken az előkészített sajtot, a másikon a cukkínit, a harmadikon a hagymát, a negyedik részen pedig a paprikát egyenletesen elosztjuk. A koktélparadicsomokat díszítésként a paprikás részen elosztjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a lepényt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc (a sütés utolsó 5 percében a tésztát takarjuk le.)

A megsült lepényt a sütőből kivéve még forrón tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!