Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás alagút

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sós Pite:

4-5 közepes krumpli héjában megfőzve
1 evk olaj
25 dkg gomba
5 dkg póréhagyma
1 tojás
1 kk só
1 kk oregano
15 dkg rizsliszt
0,5 dl víz
1 kk tárkony
1 kk bazsalikom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadunk 10 dkg rizslisztet, sót, olajat, majd annyi vizet, hogy sűrű de még jól formázható tésztát kapjunk.
Őzgerinc formába, vagy jénaiba símítjuk egy kanál segítségével a tésztát.
180 C-on elősütjük 10 percet.

Töltelék

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom az összevágott gombát, tovább dinsztelem, majd jöhet a só és a fűszerek. Meghintem 5 dkg rizsliszttel. Öntök rá kevés vizet (esetleg főzőtejszínt) addig sűrítem amíg puding sűrűségű lesz, majd belekeverem a tojás sárgáját. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verem és a még meleg töltelékhez keverem. Az elősütött tésztára simítom. 180 c-on 20 perc alatt készre sütöm.

Alternatív elkészítés

Gazdagítható a töltelék más zöldséggel pl: pritamin paprika
Hidegen szépen szeletelhető.
Gombás alagút Gombás alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!