Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gombás alagút

gazdasszony receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5476-gazdasszony
Gombás alagút
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Lepények

Hozzávalók

Sós Pite

  • 4-5 közepes krumpli héjában megfőzve
  • 1 evk olaj
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk oregano
  • 15 dkg rizsliszt
  • 0,5 dl víz
  • 1 kk tárkony
  • 1 kk bazsalikom
gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadunk 10 dkg rizslisztet, sót, olajat, majd annyi vizet, hogy sűrű de még jól formázható tésztát kapjunk.
Őzgerinc formába, vagy jénaiba símítjuk egy kanál segítségével a tésztát.
180 C-on elősütjük 10 percet.

Töltelék

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom az összevágott gombát, tovább dinsztelem, majd jöhet a só és a fűszerek. Meghintem 5 dkg rizsliszttel. Öntök rá kevés vizet (esetleg főzőtejszínt) addig sűrítem amíg puding sűrűségű lesz, majd belekeverem a tojás sárgáját. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verem és a még meleg töltelékhez keverem. Az elősütött tésztára simítom. 180 c-on 20 perc alatt készre sütöm.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Gazdagítható a töltelék más zöldséggel pl: pritamin paprika
Hidegen szépen szeletelhető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!