Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gombás alagút

gazdasszony receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5476-gazdasszony
Gombás alagút
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Lepények

Hozzávalók

Sós Pite

  • 4-5 közepes krumpli héjában megfőzve
  • 1 evk olaj
  • 25 dkg gomba
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk oregano
  • 15 dkg rizsliszt
  • 0,5 dl víz
  • 1 kk tárkony
  • 1 kk bazsalikom
gazdasszony gazdasszony receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

A héjában főtt burgonyát áttörjük. Hozzáadunk 10 dkg rizslisztet, sót, olajat, majd annyi vizet, hogy sűrű de még jól formázható tésztát kapjunk.
Őzgerinc formába, vagy jénaiba símítjuk egy kanál segítségével a tésztát.
180 C-on elősütjük 10 percet.

Töltelék

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom az összevágott gombát, tovább dinsztelem, majd jöhet a só és a fűszerek. Meghintem 5 dkg rizsliszttel. Öntök rá kevés vizet (esetleg főzőtejszínt) addig sűrítem amíg puding sűrűségű lesz, majd belekeverem a tojás sárgáját. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verem és a még meleg töltelékhez keverem. Az elősütött tésztára simítom. 180 c-on 20 perc alatt készre sütöm.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Gazdagítható a töltelék más zöldséggel pl: pritamin paprika
Hidegen szépen szeletelhető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató