Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brokkolis-sonkás rácsos kelt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk. cukor
5 dkg margarin
2 púpos tk. só

Töltelékhez:

50 dkg brokkoli
1 doboz konzerv kukorica
10 dkg csirkemell sonka
1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)
3 gerezd fokhagyma
1 kk. só
2 nagy csipet bors
15 dkg trappista sajt

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A brokkolit alaposan megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük és forró vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.
A konzerv kukoricát átmossuk, lecsöpögtetjük.
A fokhagymákat megtisztítjuk.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleöntjük a kukoricát és összeforgatjuk.
Legvégül óvatosan belekeverjük a brokkolit. (Én kézzel csináltam, kevésbé tört a brokkoli.)
A sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Négy sávra vágjuk, majd a 2 tésztacsíkot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egyenletesen elosztjuk rajta a brokkolis tölteléket, a szélét kicsit hagyjuk szabadon.
Szórjuk rá a sonkát, végül a sajtot.
A maradék két tésztacsíkon toljuk át a tésztarácsozó hengert és kenjük le a tojás sárgájával.
Fektessük a töltelékre, közben húzogassuk kicsit szét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 25 perc alatt hőlégkeveréssel süssük barnára.
Ha kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.

Tálalás

A két rúdból 2*10 szelet lett.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Tipp: Ha nincs tésztarácsozó hengerünk, akkor készíthetünk magunk is rácsot egy éles késsel vagy pengével.
Brokkolis-sonkás rácsos kelt Brokkolis-sonkás rácsos kelt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!