Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Langalló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Langalló

1 kg liszt
5 dkg élesztő
1,5 ek. só
5 dl tej
1 tk. cukor
fél dl tej az élesztő felfuttatásához

Feltét:

2 nagy doboz tejföl
8-10 gerezd fokhagyma
4 nagy fej lila hagyma
1 szál kolbász
20 dkg bacon szalonna
15 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk, majd egy órán át kelesztjük. A tejfölt egy tálba öntjük és belereszeljük a fokhagymát, a többi hozzávalót feldaraboljuk, karikázzuk, szeljük, sajtot reszeljük.

Elkészítés

Ha a tészta megkelt, kettévágjuk, és gáztepsi méretűre nyújtjuk. A tejföl gondolatban elfelezzük és megkenjük vele a tésztát, majd a többi hozzávalót rászórjuk, a sajt kerüljön a tetejére, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

Tálalás

Tépd, szaggasd, vágd, mindegy, isteni finom és laktató!

Alternatív elkészítés

Ez megint egy olyan recept, hogy ki mit szeret, azt pakol rá. Gomba, olívabogyó, kukorica stb. Ugyan hagyományosan egy régi nagymama recept, aki falun élt és tejföl, kolbász, szalonna, hagyma mindig volt a kamrában, de fejlesszük ízlésünk szerint, hiszen modern korban élünk.
Langalló Langalló Langalló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!