Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Langalló

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Langalló
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Lepények , Lángosok

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 ek. só
  • 5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • fél dl tej az élesztő felfuttatásához

Feltét

  • 2 nagy doboz tejföl
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy fej lila hagyma
  • 1 szál kolbász
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg sajt
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból könnyű tésztát gyúrunk, majd egy órán át kelesztjük. A tejfölt egy tálba öntjük és belereszeljük a fokhagymát, a többi hozzávalót feldaraboljuk, karikázzuk, szeljük, sajtot reszeljük.

Ha a tészta megkelt, kettévágjuk, és gáztepsi méretűre nyújtjuk. A tejföl gondolatban elfelezzük és megkenjük vele a tésztát, majd a többi hozzávalót rászórjuk, a sajt kerüljön a tetejére, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

Tálalás

Tépd, szaggasd, vágd, mindegy, isteni finom és laktató!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez megint egy olyan recept, hogy ki mit szeret, azt pakol rá. Gomba, olívabogyó, kukorica stb. Ugyan hagyományosan egy régi nagymama recept, aki falun élt és tejföl, kolbász, szalonna, hagyma mindig volt a kamrában, de fejlesszük ízlésünk szerint, hiszen modern korban élünk.

Vélemények

Bubyka

Bubyka
2013.05.06. | 18:14

Nagyon finom lett!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!