Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kombe

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

60 dkg liszt
1 dl víz
1 cs. friss élesztő
1 teáskanál cukor
350 ml tej
1 kk. só

kenéshez:

10 dkg vaj
5 evőkanál olaj

töltelék:

330 g tejföl
1 fej lila hagyma
5 dkg császár szalonna
5 dkg kolbász
10 dkg sonka

Tetejére:

1 db tojás
napraforgó
szezámmag
kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az élesztőt megfuttatom, majd a liszthez és a többi hozzávalóhoz adom. Összegyúrom, 3 részre osztom és hagyom pihenni. A töltelékhez valót apróra vágjuk és a tejföllel, hagymával összekeverjük. Kinyújtjuk az első lapot kb. 40*45 cm. A margarint megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Kinyújtjuk a második lapot is, úgy, mint az elsőt és a vajas lapra engedjük. Erre rákenem az összes tölteléket, majd betakarom az utolsó lappal. Rákenem a maradék olvasztott margarint. A tészta 2 szélét behajtom középre, majd fordítva is, és a tepsibe rakom fejjel lefele. Bevagdosom, megkenem, megszórom a magvakkal majd kelesztem és kisütöm.
Kombe

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!