Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttal szórt pizzás kalász

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
3 dl tej
8 dkg margarin
2 tk. só

Töltelékhez:

1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olaj
1 kk. só
1 kk. morzsolt oregánó
1 csipet bors (nagy)
2 dl paradicsomlé
1 púpos ek. liszt

Tetejére:

5 dkg reszelt sajt

Kenéshez:

3 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk, Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, majd a liszttel sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.
Vékonyra, kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
3 egyenlő széles csíkra vágjuk.
A csíkokat megkenjük a töltelékkel, a szélénél hagyjunk kis szabad helyet.
A két keskenyebb végénél felhajtunk kb. 1-2 cm hosszú tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék.
Majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
A szélét óvatosan a tészta oldalához csípjük, majd ezt a részt alulra fordítjuk.
Ha túl hosszúak a rudak, netán nem férnek bele a tepsibe, akkor középen elvágva és a végeit betűrve kettévehetjük. (Én így tettem, mert a legnagyobb tepsibe sem fért bele a rúd.)
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalászokat.
Egy tiszta, éles és belisztezett ollóval 45 fokos szögben 2 cm-ként bevágjuk a tésztát kb. 2/3 részig, de ne vágjuk át teljesen az aljáig.
Az egyik kalászkát fordítsuk jobbra, a másikat balra és így tovább.
Szórjuk meg őket reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt, addig is kelnek kicsit még a kalászok.
180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt meg sütjük őket, ennyi idő alatt a sajt szép barna színt kap és a tészta is tökéletesen átsül.
A sütőből kivéve kenjük le tejjel és hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.

Tálalás

6 rúd készült ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Finom, puha és laktató péksüti lett belőle.
Sajttal szórt pizzás kalász Sajttal szórt pizzás kalász

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!