Tengeri szörnyeteg, avagy sajtos-sokmagos kelt kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a zsírt vagy margarint, a fűszereket.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sajtokat egy tálkában krémesre kavarjuk.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Cipót formálunk belőlük és kör alakúra nyújtjuk, egyforma méretűre.
Egy nagyobb méretű tepsit (38*30 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük az egyik tésztalapot.
Megkenjük a sajttal.
Megszórjuk a magokkal.
Ráterítjük a másik tésztát.
A közepét lenyomjuk egy pohár szájával.
Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 2 ujjnyi széles szirmokat vágunk a pohár által vágott nyomig.
A szirmokat egy irányban egyenként megtekerjük háromszor, négyszer.
A közepét megszórjuk a lenmaggal.
Még legalább fél órát hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben 17 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, egy konyharuhával letakarva kb. 10 percig pihentetjük.
Tárolás
Tengeri szörnyeteg, avagy sajtos-sokmagos kelt kalács
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a zsírt vagy margarint, a fűszereket.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sajtokat egy tálkában krémesre kavarjuk.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Cipót formálunk belőlük és kör alakúra nyújtjuk, egyforma méretűre.
Egy nagyobb méretű tepsit (38*30 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük az egyik tésztalapot.
Megkenjük a sajttal.
Megszórjuk a magokkal.
Ráterítjük a másik tésztát.
A közepét lenyomjuk egy pohár szájával.
Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 2 ujjnyi széles szirmokat vágunk a pohár által vágott nyomig.
A szirmokat egy irányban egyenként megtekerjük háromszor, négyszer.
A közepét megszórjuk a lenmaggal.
Még legalább fél órát hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben 17 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, egy konyharuhával letakarva kb. 10 percig pihentetjük.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?