Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült hússal, hasábbal töltött sajtos bucik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
100 ml langyos víz
150 ml langyos tej
10 dkg olvasztott margarin
30 g reszelt sajt
őrölt bors (ízlés szerint)
1 teáskanál só
1 kocka élesztő

Kenéshez:

1 db tojás

Töltelék:

50 dkg hús (pl.:tarja,csirke,pulyka)
50 dkg burgonya
1 nagypohár tejföl
20 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott margarint, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés szerint kicsi borsot, a reszelt sajtot. Majd jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg kel, addig elkészítjük a húst, és a burgonyát.
A húst megmossuk, és vékony kicsi szeletkékre vágjuk, daraboljuk. Kevés olajon egy serpenyőbe tesszük, ízlés szerint ízesítsük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell sok olaj, mert levet enged. Addig sütjük, míg elfő a leve alóla, és egy picit pirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, majd olajban kisütjük. Papírkéztörlőre szedjük, picit sózzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettéosztjuk (azért, mert elég nagy lenne egyben nyújtani) Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tejföllel, rátesszük a hús felét, majd a burgonya felét, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 10 cm hosszúságú darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük 1 felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az első adag sül, addig pont összetesszük a második a tésztát is. Azt is kisütjük.

Tálalás

16 db

Alternatív elkészítés

Lehet bármivel tölteni, csak a fantáziánk, és a hűtőnk szab határt.
Sült hússal, hasábbal töltött sajtos bucik Sült hússal, hasábbal töltött sajtos bucik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
85 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!