Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pizza alap

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Pizza alap
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 400 g liszt
  • 1/2 ek só
  • 20 g friss élesztő v. 1,5 cs szárított
  • 2 ek olaj
  • kb. 240 ml langyos víz

Szósz

  • 300 ml paradicsom (3-4 nagy darab)
  • 1 ek olaszos fűszereverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • 1-2 ek oliva olaj (a tésztát megkenni)
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a friss élesztőt a víz harmadában egy kevés cukorral felfuttatjuk.
A hozzávalókat összedolgozzuk, a vizet folyamatosan adagolva, hogy egy közepesen lágy kelt tésztát kapjunk. (Ne legyen kemény, de tartsa meg a formáját, ne terüljön szét).
A száraz élesztőt nem kell felfuttatni, azt egyszerűen keverjük el a liszttel.
Hagyjuk 30 percig kelni.
Közben elkészíthetjük a szószt.
Friss paradicsomokat forró vízbe tesszük, addig forraljuk, míg egy kicsit megreped a héja (kb. fél-1 perc), majd kivesszük, és lefejtjük a héját. Ezután a vöröshagymával és fokhagymával leturmixoljuk, befűszerezzük, közben kóstolgassuk. Egy kevés cukorral lehet ellensúlyozni a paradicsom savasságát.
(Ha pürével készítjük, akkor azzal turmixoljuk a hagymákat.)
Ezt így nyersen rákenhetjük a pizzára, vagy egy lábosban kevés víz hozzáadásával főzzük össze 10-15 perc alatt (vagy amíg a hagyma elveszti az erejét, és az íze egységesebb lesz), így a kész pizzára öntetként is használhatjuk (jobb, mint a ketchup!)
A pizzát nyújtsuk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük. Kenjük meg vékonyan olívaolajjal. Majd kenjük meg a szósszal, és tetszés szerinti feltéttel pakoljuk meg.
Előmelegített 200°C-os sütőben süssük addig, míg a széle, és a sajt a tetején szép piros lesz. (kb. 20 perc alatt kész)

Tálalás

Nagy géztepsit kitölti, vagy 2 kerek kb. normál méretű pizza.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A szósz friss paradicsomból a legfinomabb! A fűszerezésnél mindenképp kóstolás alapján sózzuk, borsozzunk, legyen inkább "natúr ízű", kicsit sótlan, így fog érvényesülni a feltét íze. Különleges lesz a pizza, ha megszórjuk szezámmaggal, vagy a szélét megtöltjük sajttal.

Vélemények

kertesztimi

kertesztimi
2012.08.28. | 14:32

Nagyon finom lett a pizza :) Máskor is el fogom készíteni :)
Rezuka

Rezuka
2012.02.21. | 14:52

Bevált, mindig ezt sütöm. A tészta könnyű, puha,de ropogósra süthető, gyorsan megsül, és később melegítve is finom. A képen a szósz nem teljesen a recept szerinti, mert nem volt itthon paradicsom. Konzerv (natúr) kockázott paradicsom, hagymával, fokhagymával, kissé darabosan. Így is finom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!