Calzone
Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Elkészítés
Elkészítés
A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
A tésztát 4 nagyobb vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket. 190-200'C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Calzone
Hozzávalók
Tészta:
Szósz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szószhoz egy-két kanál olajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, nem szabad megbarnulnia. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket. 1-2 percig ezt is pirítjuk, majd hozzáöntjük a hámozott, darabolt paradicsomot. Lassú tűzön főzzük. Mikor felforr, hozzáadhatjuk a babot, kukoricát, kolbász darabokat. További 15- 20 percig főzzük.
A tésztát 4 nagyobb vagy 8 kisebb részre osztjuk, átgyúrjuk, kis gombócokat formázunk belőle. Fél órára lisztezett deszkán hagyjuk pihenni, majd kerekre próbáljuk nyújtani. Az egyik felére teszünk a szószból, mozzarella sajtot teszünk a tetejére, majd ráhajtjuk a másik felét, és a végeket jól összenyomkodjuk. Kiolajozott tepsire pakoljuk őket. 190-200'C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?