Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Spenótos-tejfölös pizza

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Spenótos-tejfölös pizza
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

Feltéthez

  • 450 g mélyfagyasztott spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál ketchup
  • 150 g reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 150 ml tejföl

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítjük és kimérjük valamennyi hozzávalót. A spenótot hagyjuk felolvadni. A hagymát megtisztítjuk a külső vöröses héjától, majd apróra vágjuk. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)

A lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és beleszitáljuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál használatával) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát liszttel meghintjük, és egy munkalapon előbb hengerré formázzuk, majd tepsi méretűvé nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk reszelt sajttal.

A felengedett spenótot elkeverjük az apróra vágott hagymával és a zsemlemorzsával, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd elosztjuk egyenletesen a tésztán. Tejfölpacákat kenünk a spenótra.

Letakarjuk a tepsit, és a pizzát 15 per­cig pihenni hagyjuk. Végül a tepsit a sütőbe toljuk, és máris sülhet a pizza.

Sütési idő: kb. 30 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

A ketchuppal megkent pizzatésztára vékony bacon szalonna csíkokat rakhatunk, majd folytathatjuk a többi hozzávalóval.

Vélemények

Kisbari

Kisbari
2013.03.15. | 11:48

Könnyű elkészíteni, kiadós sütemény. Érdemes kipróbálni.
Vitti

Vitti
2012.12.04. | 11:10

Isteni finom lett! Én a ketchupot kihagytam, mert nem szeretjük, helyette egy kis tejfölt használtam. Így is nagyon jó lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!