Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sonkával és sajttal töltött calzone

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sonkával és sajttal töltött calzone
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

kb. 4 darabhoz

Tésztához

Feltéthez

  • paradicsompüré (18-20%-os)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet morzsolt bazsalikom
  • 50 g kockázott sonka
  • 40 g mozzarella sajt

Kenéshez

  • némi víz

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.


Elkészítés:

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük, majd négy darab kb. 14 cm Ø korongot vágunk ki belőle és a tepsibe helyezzük.

Feltét:
A paradicsompürét kikeverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymával, egy kevés sóval és a bazsalikommal. A korongok egyik felét megkenjük a fűszeres szósszal és a széleket szabadon hagyjuk. A paradicsommal megkent tésztákra kis kockára vágott sonkát teszünk, és rámorzsoljuk a mozzarellát. Az üresen hagyott tésztaszéleket egy kevés vízzel megkenjük, majd a tésztakorong másik felét ráhajtjuk. Az így kapott félkör alakú tésztabatyut az illesztésnél jól összenyomkodjuk, tetejét három-négy helyen óvatosan megszurkáljuk villával. A többi calzonét is hasonlóan készítjük el. A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és ropogósra sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-20 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

A maradék tésztát összegyúrjuk, fél cm vastagra nyújtjuk, és ha tudunk még szaggatunk belőle korongokat. Ízlés szerinti töltelékkel megsütve kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!