Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Töltött szélű szalámis-kolbászos pizza

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Töltött szélű szalámis-kolbászos pizza
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Pizzák

Hozzávalók

kb. 4-6 szelethez

Tésztához

Töltött szélhez

  • 160 g trappista sajt

Feltéthez

  • 100 g paradicsompüré (18-20%-os)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 g szeletelt kolbász
  • 60 g szeletelt szalámi
  • 100 g kis darabokra vágott mozzarella sajt

Díszítéshez

  • bazsalikom levelek

Elkészítés

Előkészítés:

A pizza tésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A pizza tésztát kitekerjük, sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük.

Töltött szél:
A sajtot kb. egy cm széles hasábokra vágjuk és a pizza tészta széléihez közel, körben elhelyezzük. A tészta széleit a sajtra hajtjuk, az illesztéseket jól összenyomjuk.

Feltét:
A paradicsompüréhez keverjük a megpucolt, finomra reszelt fokhagymát és egy kevés sót. A szószt a tésztára kenjük úgy, hogy körben a sajtos keretet üresen hagyjuk. A pizzaszószra helyezzük a kolbászt és a szalámit, majd rászórjuk a mozzarella darabokat. A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a pizzát készre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 14-16 perc

Díszítés: Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk a pizzát.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Húsimádók sajt helyett virslivel is tölthetik a pizza szélét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!