Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás rudak

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg liszt
5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej
2 ek. só
1 nagypohár tejföl (3,3 dl)
1 tojássárgája
15 dkg olvasztott margarin
1 ek. zsír

Szószhoz:

2 közepes fej vöröshagyma
3 ek. olaj
3 dl paradicsomlé
1 tk. só
1 tk. cukor
1 púpos ek. liszt
csipet bors
csipet oregánó

Tetejére:

20 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, sót, tejfölt, margarint, tojássárgáját, zsírt és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és egy ek. liszttel kicsit besűrítjük.
A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek.)
A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe pakoljuk a rudakat, és kb. 30 percet még pihentetjük.
Megsütjük 180 fokon 13 perc alatt.

Tálalás

25 rúd

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Pizzás rudak Pizzás rudak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!