Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mikulás pizza

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Mikulás pizza
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Pizzák , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 kiskanál só
  • 0,5 dl olaj

Forma kikenéséhez

  • 2 dkg margarin
  • 1 kiskanál liszt

Feltéthez

  • 2 dl tej
  • 1 csomag Carbonara alap
  • 15 dkg csemege szalámi
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 tojás
  • 1 közepes paradicsom
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Az alapot a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A sajtot lereszeljük.
A paradicsomot fél karikákra vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a szószt.
Körkörösen befedjük a szalámi karikákkal, egyet hagyjunk a díszítéshez.
Szórjuk meg a reszelt sajttal.
A Mikulás sapkájához a paradicsomokat rakjuk félkörívben a pizzára.
1-1 tojáskarika lesz a szeme, egy fél szelet szalámi a szája, egy tojás sárgája az orra, egy tojáskarika a sapka bojtja.
A maradék tojásfehérjékből alakítsuk ki a szakállat és a bajuszt.
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

4 szelet.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!