Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mikulás pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
0,5 dl olaj

Forma kikenéséhez:

2 dkg margarin
1 kiskanál liszt

Feltéthez:

2 dl tej
1 csomag Carbonara alap
15 dkg csemege szalámi
15 dkg trappista sajt
3 tojás
1 közepes paradicsom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is. Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Az alapot a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
A sajtot lereszeljük.
A paradicsomot fél karikákra vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
A tésztán egyenletesen eloszlatjuk a szószt.
Körkörösen befedjük a szalámi karikákkal, egyet hagyjunk a díszítéshez.
Szórjuk meg a reszelt sajttal.
A Mikulás sapkájához a paradicsomokat rakjuk félkörívben a pizzára.
1-1 tojáskarika lesz a szeme, egy fél szelet szalámi a szája, egy tojás sárgája az orra, egy tojáskarika a sapka bojtja.
A maradék tojásfehérjékből alakítsuk ki a szakállat és a bajuszt.
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

4 szelet.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.
Mikulás pizza Mikulás pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!