Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Télapó pizzája

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

200 g fehér liszt
100 g graham liszt
1 tk. só
20 g friss élesztő
2 ek. olíva olaj
kb. 200 ml langyos víz

Feltét:

1 piros kaliforniai paprika
egy arasznyi szép piros száraz kolbász
15 dkg reszelt sajt
5-10 dkg túró
néhány szem fekete olíva bogyó
szezámmag

Öntethez:

1 kis doboz tejföl
1-2 gerezd foghagyma
ízlés szerint só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés (kb. fél deci a megadott 200 ml-ből) langyos vízben egy pici cukorral felfuttatjuk.
A liszteket, sót alaposan elkeverjük, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat, és a maradék vízből (szintén langyos legyen) annyit, hogy ruganyos, nem túl lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, tehetünk még bele vizet.
Simára dagasztjuk, majd hagyjuk meleg helyen fél órát kelni.
Addig előkészítjük a feltétet.
A paprikát és a kolbászt apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt elkeverjük a zúzott foghagymával, és annyi sóval, hogy kellemes, de inkább picit sótlan legyen, mivel a kolbász és a sajt még ad ízt hozzá.
A megkelt tésztából köröket nyújtunk, megkenjük a tejfölös szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, majd erre tesszük a minta alapján a színes feltéteket.
A szakállát túró, a sapkáját a kolbász és a paprika adja. A szeme olíva bogyóból lett kivágva, a szája egy kis darab paprika.
Előmelegített sütőben, kb. 220°C-on készre sütjük. Tálalás előtt a fehér részeket még hangsúlyozhatjuk túróval, vagy tejfölös mártással.

Tálalás

2 normál vagy 3 kisebb pizza, de ez attól függ, ki milyen vékonyra nyújtja.

Alternatív elkészítés

Az enyém kicsit túlsült, ezért utólag tettem még rá túrót a fehér szín miatt. A kolbászt természetesen lehet helyettesíteni más pirosas hús félével, vagy el is lehet hagyni.
Télapó pizzája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!