Télapó pizzája
Hozzávalók
Tésztához:
Feltét:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés
A liszteket, sót alaposan elkeverjük, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat, és a maradék vízből (szintén langyos legyen) annyit, hogy ruganyos, nem túl lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, tehetünk még bele vizet.
Simára dagasztjuk, majd hagyjuk meleg helyen fél órát kelni.
Addig előkészítjük a feltétet.
A paprikát és a kolbászt apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt elkeverjük a zúzott foghagymával, és annyi sóval, hogy kellemes, de inkább picit sótlan legyen, mivel a kolbász és a sajt még ad ízt hozzá.
A megkelt tésztából köröket nyújtunk, megkenjük a tejfölös szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, majd erre tesszük a minta alapján a színes feltéteket.
A szakállát túró, a sapkáját a kolbász és a paprika adja. A szeme olíva bogyóból lett kivágva, a szája egy kis darab paprika.
Előmelegített sütőben, kb. 220°C-on készre sütjük. Tálalás előtt a fehér részeket még hangsúlyozhatjuk túróval, vagy tejfölös mártással.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Télapó pizzája
Hozzávalók
Tésztához:
Feltét:
Öntethez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszteket, sót alaposan elkeverjük, majd beleöntjük az élesztős vizet, az olajat, és a maradék vízből (szintén langyos legyen) annyit, hogy ruganyos, nem túl lágy tésztát kapjunk. Ha szükséges, tehetünk még bele vizet.
Simára dagasztjuk, majd hagyjuk meleg helyen fél órát kelni.
Addig előkészítjük a feltétet.
A paprikát és a kolbászt apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt elkeverjük a zúzott foghagymával, és annyi sóval, hogy kellemes, de inkább picit sótlan legyen, mivel a kolbász és a sajt még ad ízt hozzá.
A megkelt tésztából köröket nyújtunk, megkenjük a tejfölös szósszal, megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, majd erre tesszük a minta alapján a színes feltéteket.
A szakállát túró, a sapkáját a kolbász és a paprika adja. A szeme olíva bogyóból lett kivágva, a szája egy kis darab paprika.
Előmelegített sütőben, kb. 220°C-on készre sütjük. Tálalás előtt a fehér részeket még hangsúlyozhatjuk túróval, vagy tejfölös mártással.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?